9 fontos szabály amire a tökéletes rendezvényen figyelni kell:

– 3 fontos szabály amire a tökéletes esküvőn figyelni kell
– 2 fontos szabály amire a tökéletes privát party-n figyelni kell
– 2 fontos szabály amire a tökéletes céges rendezvényen figyelni kell

karaoke műsorvezető, karaoke technikus

Az ütős karaoke party titkai. A disco műsor mellé kiegészítő programként, vagy önálló karaoke show-ként énekes műsorvezetővel. Jelszó: szóljon hangosan az ének.

I. Miért van szükség két személyre egy igazán jó karaoke bulin?

A karaoke műsor kívülállóknak úgy tűnik, csak odaáll egy fazon és mond mindenfélét a mikrofonba, utána odaszólongatja a vendégeket, hogy énekeljenek szépen. Ilyen is van... de ettől még nem lesz fergeteges a hangulat.

Ahhoz, hogy egy szórakoztató műsort lássanak a vendégek, egy gondosan felépített menetrend szükséges. Természetesen ebben az éneklős műfajban a vendégek a főszereplők és nem a műsorvezetőről szól a műsor, de ő a karaoke est irányító házigazdája. Nagyon sokat számít a vendégekkel való személyes kommunikáció.

Az alábbi grafikonon látható a buli általános menete:

karaoke party, karaoke rendelés, karaoke infó

 

Amikor van lehetőség party fotózunk is, mert a hang elszáll, a kép megmarad. :)

Az énekes műsorvezető és a technikus nem árt, ha tud az angol mellett még egy idegen nyelvet is. Különösen fontos lehet ez egy belvárosi külföldiekkel teltházas buliban.

A buli színvonalas hangosítása és az énekhang keverése a karaoke műsor másik fontos alappillére.

Az énekes nagyon fontos, hogy jól hallja saját magát. Ezeket a hangosítási feladatokat a karaoke technikus látja el. Ide tartozik a mobil mikrofonok és a zenei alapok jó arányának a beállítása.

Tehát a műsorvezető és a technikus együtt dolgozik, hogy fantasztikus legyen a buli ahol: TE vagy a fellépő sztárvendég!

II. Miért nem szól rendesen a karaoke party legfontosabb eszköze a mikrofon?

A kevésbé gyakorlott mikrofont használó vendégeknél előfordul, hogy nagyon halkan szól a mikrofon. Emiatt kevésbé élvezhető az énekes műsor. Pánikra semmi ok, mert tudjuk a jó megoldást a különböző problémákra!

Nézzük szépen sorban:
karaoke party, karaoke infó 1. A mikrofonon van egy ki-be kapcsoló gomb amit célszerű bekapcsolva tartani éneklés közben. A mobil mikrofonon egy visszajelző LED is található, így láthatjuk, hogy tényleg működik az eszköz. Az elénekelt dal végén nem szép dolog megviccelni a következő énekest azzal, hogy kikapcsoljuk a mikrofont. :)

2. Működik a mikrofon, de nagyon halk. Ilyenkor ráütünk a mikrofonnal a technikus kolléga nagyothalló készülékére, hogy beszélgetés helyett állítsa be a nekünk megfelelő hangszíneket a zenekari keverőn és tolja fel a hangerőt.

3. A hangtechnikus már kétszer körbetekerte a mikrofon hangerőpotméterét, de még mindig nem élvezhető az énekhang a zenei alaphoz képest: ilyenkor kell a mikrofont közel emelni a szánkhoz és a nagyobbik bunkós végébe jó hangosan beleénekelni. Fontos, hogy ne kocogtassuk, ne ütögessük a mikrofont, az nem segít...

karaoke party, karaoke infó

4. A mikrofonoknál akárcsak a birkózásban különböző fogások vannak: van aki a legvégén három ujjal fogja meg a mikrofont: ez a fagyifogás. :)
Mások szeretik előszeretettel rap sztároktól ellesett módon befogni a mikrofont, mert azt gondolják, az a jó, akkor lesz király a hang... Sajnos nem!
A sort zárják a hasbeszélők, akik görcsösen a hasukhoz szorítják a mikrofont, ezt már rengeteg alkalommal láttam saját szememmel céges eseményeken is.
Ilyenkor érdemes a gallér mögé bedobni egy kis izomlazító italt. Hidd el jobban megy utána az éneklés!

5. Amikor vezetékes mikrofont kapunk, akkor csak addig szabad nyújtózkodni, amíg a zsinór elér. Lehetőség szerint mi mindig mobil mikrofonokat használunk, hogy az előadók kényelmesen akár a saját asztaluktól is tudjanak énekelni. A nagyobb mozgásigényű énekeseknél szintén előnyös, ha a dal végén nem kell a mikrofonzsinórt a kedves vendég derekáról letekerni.

Ezek után nincs más hátra: „Szóljon hangosan az ének!”

Hogy tudjunk segíteni a Te rendezvényed sikeres megszervezésében is!

©  2006-tól minden jog fenntartva!    |  Jogi nyilatkozat  |   +36 304 116 116  |   Kapcsolat  |  Mobil verzió